Gehaktbrood op z’n Italiaans

Gehaktbrood op z'n Italiaans

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels italiaanse kruiden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 1 kop paneermeel (100-150 gram paneermeel)
  • zout
  • peper
  • pakje parmaham

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng alle ingrediënten, behalve de parmaham, door het gehakt.

Leg de plakjes parmaham naast elkaar en laat ze elkaar iets overlappen. Vorm een ovaal ‘brood’ van het gekruide gehakt en leg het op de ham.
Sla de ham om het gehakt en leg het brood met de naad naar beneden in een braadslede of bakvorm.

Bak het in ongeveer 40-45 minuten gaar. Laat even 5 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.

Lekker met ovengebakken krieltjes.


Plaats een reactie