Ovengebakken krieltjes

Ovengebakken krieltjes

  • 1 kilo krielaardappelen, ongeschild
  • olijfolie
  • italiaanse kruiden
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de krieltjes, halveer ze en kook ze ongeveer 5 minuten voor.
Giet de aardappeltjes af en laat even goed uitlekken.

Verdeel ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, bestrooi met italiaanse kruiden, zout en peper.
Bak de krieltjes in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en krokant in de oven.

In plaats van italiaanse kruiden, kun je variëren met andere kruiden naar smaak. Denk aan: tijm, paprikapoeder, kerriepoeder, afhankelijk van het gerecht wat je erbij serveert. Ook lekker met een gesnipperd uitje erdoor.

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Gehaktbrood op z’n Italiaans « danielleblogging's Blog


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s