Snert!

  • Snert!500 gram spliterwten
  • 2 liter water
  • 400 gram schouderkarbonade
  • 1 laurierblaadje
  • zout
  • peper
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 1 knolselderij, in blokjes
  • bladselderij, fijn gehakt
  • 1 rookworst, in plakjes

Spoel de spliterwten af en doe ze in een grote pan met 2 liter water, de karbonades, het laurierblaadje en een halve eetlepel zout.
Breng aan de kook en schep ondertussen het bovendrijvende schuim eraf met een schuimspaan.
Draai het vuur laag en laat de soep ongeveer 45 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Regelmatig omroeren.

Schep het vlees ui de pan, verwijder de botjes en snijd het vlees in blokjes.
Roer de gesneden groenten door de soep. Voeg het vlees en de rookworst toe en breng op smaak met zout en peper.

Kook de snert afgedekt op een laag vuur tot de groenten gaar zijn (ongeveer 30 minuten). Roer regelmatig om.

Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook een heerlijke grote pan met goedgevulde ouderwetse snert!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s