Kip tandoori uit de oven

  • Kip tandoori uit de oven1 maaltijdpakket kip tandoori (bevat rijst, pittige sausmix en marinademix)
  • 400 gram kipfilet, in lange repen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 tomaten, in kwarten
  • 3 kleuren paprika, in grove stukken
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode uien, grof gesneden
  • 125 milliliter crème fraiche
  • 250 milliliter water, gekookt
  • pappadums (eventueel)

Meng de marinademix met 3 eetlepels olie en laat minimaal 10 minuten intrekken.

Tip: om de kip gemakkelijk in repen te verdelen, gebruik ik altijd een schaar. Ook ideaal voor blokjes.

Oven voor verwarmen op 180°C.

Doe de gesneden groente en de gemarineerde kip in een ovenschaal en hussel alles goed om.
Zorg ervoor dat de kip een beetje bovenop ligt.

Zet ongeveer 50-60 minuten in de oven. Schep een paar keer goed om.

Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng in een ander pannetje 250 milliliter gekookt water met de inhoud van het zakje sausmix. Roer dit goed door en voeg de crème fraiche toe. Laat de saus ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken.

Serveer de kip tandoori met de groente met de rijst en schep de saus eroverheen.

Lekker met pappadums en komkommer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s