Pepernotencake

Pepernotencake

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram kruidnoten

Verwarm de oven voor op 150°C.

Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Mix de boter en basterdsuiker tot een smeuïge massa.

Voeg één voor één de eieren toe. Mix alles even goed door.

Spatel het zelfrijzend bakmeel, de koekkruiden en kaneel door het mengsel.
Voeg dan de kruidnoten toe en schep goed om.

Schep alles in een cakeblik en bak in ongeveer 70-75 minuten gaar.

Laat even 5 minuten afkoelen in de bakvorm en laat dan verder afkoelen op een taartrooster.

Niet alleen lekker op 5 december 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s