Sushi

Sushi

  • sushi kit (bevat: sushirijst, rijstazijn, norivellen, bamboematje, wasabi, gember, sojasaus en chopsticks)
  • zout
  • zalm, in repen
  • stukje komkommer, in reepjes
  • wortel, in repen
  • avocado, in reepjes
  • blikje tonijnstukken in water
  • peper
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel pittige mosterd
  • krabsticks, in repen

Wat doe je op een luie zondagmiddag? Sushi maken!

Aan de slag met een sushi kit van Saitaku en wat losse ingrediënten om 3 verschillende soorten sushi te maken.

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (in kokend water met een snufje zout). Haal de rijst voorzichtig uit de zakjes en meng de warme rijst met de rijstazijn. Laat dit even afkoelen.

Bekleed het bamboematje met huishoudfolie zodat je het schoonhoudt voor de volgende keer.

Leg een norivel op het bamboematje. Verdeel hierover een kwart van de afgekoelde rijst. Dit gaat het gemakkelijkst met wat vochtige handen. Dan blijft de rijst niet aan je handen plakken. Laat hierbij boven en onder ongeveer 1 centimeter vrij.

Leg wat vulling in het midden van de rijst.
Vulling 1: zalm, komkommer en wortel.
Vulling 2: tonijnsalade (gemaakt van tonijn, mayonaise, mosterd en peper) met avocado
Vulling 3: krab, komkommer en wortel

Rol de sushi voorzichtig op met behulp van het bamboematje. Plak het norivel dicht.

Haal het matje weg en snij de sushirol in 8 stukjes met een vochtig mes.

Serveer de suhi met wasabi, gember en sojasaus en eet natuurlijk met stokjes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s