Goulash van kip

  • Goulash van kip500 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 uien
  • 3 kleuren paprika, in blokjes
  • 40 gram boter of olie
  • 1 à 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • peper
  • 0,5 liter bouillon, zelfgemaakt of van een tablet
  • allesbinder, of maizena
  • zure room

Verhit de boter of olie in een pan en bak de kipblokjes op hoog vuur aan.

Draai het vuur laag en voeg de ui, paprikablokjes en paprikapoeder toe en roerbak ongeveer 2 minuten.

Voeg de tomatenpuree en wat peper toe en meng alles goed.

Voeg de hete bouillon toe en breng het aan de kook.

Draai het vuur dan laag en laat het met de deksel op de pan in ongeveer een half uurtje gaar stoven.

Bind het stoofvocht met wat allesbinder of maizena (opgelost in een scheutje water of kookvocht).

Serveer met rijst, komkommersalade en een flinke schep zure room.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s