Appelmoescake

AppelmoescakeEen tijdje geleden was er paniek in de keuken! Er moest namelijk getrakteerd worden op het werk. Mijn collega’s rekenden op een eigengebakken cake, maar ik had geen boter!

Lang leve Google en lang leve mijn voorraadkast!

Resultaat: een boterloze appelmoescake!!!

  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram appelmoes
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • eventueel kaneel, naar smaak
  • extra nodig: cakevorm

Verwarm de oven voor op 175°C.

Mix de eieren, suiker en vanillesuiker goed door elkaar.

Schep er voorzichtig het zelfrijzend bakmeel en de appelmoes doorheen. En mix alles vervolgens goed door elkaar zodat er een glad beslag ontstaat.

Roer eventueel nog wat kaneel naar smaak door het beslag. Of heel veel, als je erg van kaneel houdt!

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak de appelmoescake in ongeveer 60-75 minuten gaar.

Je kunt controleren of de cake gaar is, door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Is de prikker schoon, dan is je cake klaar!

Uiteraard is er thuis altijd volop protest, als er getrakteerd wordt op het werk. Dus bak ik altijd een cake extra!  Gaat prima door de ingrediënten te verdubbelen en alles te verdelen over 2 cakevormen. Alles in een keer in de oven en klaar is Daan. Probleem opgelost, iedereen blij 🙂

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s