Bloemkoolschotel Stroganoff

  • Bloemkoolschotel Stroganoff400 gram gehakt
  • 1,5 kilo aardappelen, geschild
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • 125 milliliter (slag)room
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • geraspte kaas
  • peper
  • zout

Kook de aardappelen en bloemkool gaar (lekker makkelijk in 1 pan).

Bak ondertussen het gehakt rul en voeg de gesnipperde ui en de champignons toe.

Voeg daarna de room, de helft van de crème fraîche, tomatenpuree en paprikapoeder toe en roer alles goed door.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Giet de aardappelen en de bloemkool af en stamp ze, samen met de rest van de crème fraîche, door elkaar tot een gladde puree.
Verdeel de helft van de puree in een ingevette ovenschaal. Verdeel hier het gehaktmengsel over en dek af met de rest van de puree.
Strooi de geraspte kaas erover en laat dit in de oven mooi bruin worden

Variatietip voor de echte ‘snelle’ kok:

Je kunt ook een zakje stroganoffsaus aan het gehaktmengsel toevoegen. Je hoeft dan geen room, paprikapoeder en tomatenpuree te gebruiken. Voeg wel de helft toe van de crème fraîche voor een extra romig gehaktmengsel en de andere helft voor een extra romige puree.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s