Oldschool hachee

  • Oldschool hachee750 gram magere runderlappen, in blokjes
  • 2 uien, grof gesneden
  • 25 gram boter, of olijfolie
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 0,5 liter (vlees)bouillon
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 flinke eetlepel rinse appelstroop
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 5 jeneverbessen
  • peper
  • 1 eetlepel maizena (eventueel)

Verhit de boter of olijfolie in een braadpan en laat de vleesblokjes op hoog vuur dichtschroeien.

Draai het vuur laag en voeg de ui en de suiker toe. Bak dit ongeveer 2 minuten mee.

Strooi vervolgens de bloem over het vleesmengsel en roer alles goed door, zodat de bloem wordt opgenomen en lichtbruin kleurt.

Schenk dan de hete bouillon bij het vlees. Zelf gebruik ik altijd bouillon van een tablet, maar je kunt natuurlijk ook zelfgemaakte bouillon gebruiken.

Voeg de azijn en appelstroop toe en roer even goed door, zodat de appelstroop opgenomen kan worden in de vloeistof. Dan de laurier, kruidnagel, jeneverbessen en peper erbij en even aan de kook brengen.

Als het kookt, draai je het vuur laag en laat je alles met de deksel op de pan zachtjes gaar sudderen (ongeveer 2 uur).

Vergeet niet voor het opdienen de laurier, kruidnagel en jeneverbes eruit te vissen.

Je kunt de hachee eventueel nog binden met wat maizena. Los hiervoor 1 eetlepel maizena op in wat water of met wat stoofvocht en roer dit door de hachee.

Ik zeg: smullen maar van dit heerlijke, oer Hollandse gerecht!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s