Saté babi ketjap met pindasaus

Saté babi ketjap met pindasaus

  • 500 gram gemarineerde varkenshaas, in blokjes
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketjap
  • 200 milliliter kokosmelk
  • eventueel water, als de saus te dik wordt
  • satéstokjes, geweekt in water

Verwarm de grill voor.

Haal de varkenshaas uit de marinade.

Rijg de varkenshaas aan de stokjes en rooster de saté in ongeveer 10-12 minuten gaar onder de grill. Halverwege de satéstokjes even omdraaien.

Ondertussen maak je van de overige ingrediënten een smeuïge pindasaus.

Serveren met stokbrood of nasi.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s