Honingzoete ketjapkip met groene asperges

  • Honingzoete ketjapkip met groene asperges1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel honing
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • olijfolie
  • 500 gram groene asperges, in stukjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes, grof gesneden
  • 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd

Meng de ketjap en honing en laat de kipblokjes hierin ongeveer een half uurtje marineren (in de koelkast).

Verhit wat olijfolie in een pan en roerbak de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Haal ze uit de pan en zet apart.
Als je de asperges roerbakt, blijven ze lekker krokant. Je kunt ze ook even kort voorkoken, als je daar niet zo van houdt.

Haal de kip uit de marinade en roerbak kort in dezelfde pan. Gooi de marinade niet weg.
Voeg de knoflook en de sjalotjes toe en roer goed door.
Voeg de marinade toe en roer er als laatste de asperges doorheen.
Laat alles goed warm worden.

Strooi er de geroosterde sesamzaadjes overheen.

Serveer met rijst en eventueel een komkommersalade.

Advertenties

Eén reactie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s