Varkenshaas met honing, mosterd en tijm uit de oven

Varkenshaas met honing, mosterd en tijm uit de oven

  • voorgekookte krieltjes
  • varkenshaas (1 varkenshaas voor 2 personen)
  • olijfolie
  • 2 eetlepels tijm
  • zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • peper

Verwarm de oven voor op 160°C.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe de voorgekookte krieltjes hierin. Bestrooi met 1 eetlepel tijm en zout en besprenkel nog met wat olijfolie. Roer goed om en zet de krieltjes alvast 20 minuten in de oven.

Meng 1 eetlepel tijm, 1 eetlepel pittige mosterd en 1 eetlepel honing en wrijf hiermee de varkenshaas in. Bestrooi met wat versgemalen peper en leg de varkenshaas in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie.

Bak de varkenshaas samen met de krieltjes gaar in de oven. Na ongeveer 20-30 minuten is het vlees goudbruin en gaar (kerntemperatuur 55°C).

Serveer de varkenshaas in plakken met de gebakken krieltjes en een frisse salade met honing-tijmdressing.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s