- voorgekookte krieltjes
- varkenshaas (1 varkenshaas voor 2 personen)
- olijfolie
- 2 eetlepels tijm
- zout
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- peper
Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe de voorgekookte krieltjes hierin. Bestrooi met 1 eetlepel tijm en zout en besprenkel nog met wat olijfolie. Roer goed om en zet de krieltjes alvast 20 minuten in de oven.
Meng 1 eetlepel tijm, 1 eetlepel pittige mosterd en 1 eetlepel honing en wrijf hiermee de varkenshaas in. Bestrooi met wat versgemalen peper en leg de varkenshaas in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie.
Bak de varkenshaas samen met de krieltjes gaar in de oven. Na ongeveer 20-30 minuten is het vlees goudbruin en gaar (kerntemperatuur 55°C).
Serveer de varkenshaas in plakken met de gebakken krieltjes en een frisse salade met honing-tijmdressing.
Advertenties