Sticky chicken uit de oven

  • Sticky chicken uit de oven1 cup bruine basterdsuiker
  • 1 cup tomatenketchup
  • 1 cup honing
  • 0,5 cup ketjap
  • 5 tenen knoflook
  • 1 kilo kipfilet, in lange repen gesneden

Maak een dikke stroperige marinade van de ingrediënten en laat de kip hierin minimaal 30 minuten marineren.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal de kiprepen uit de marinade en leg ze in een licht ingevette ovenschaal.

Bak de kip in 30-40 minuten in de oven gaar.
Halverwege even doorroeren en eventueel nog wat bestrijken met de marinade.

Dit recept kan ook prima met kippenpoten of kippendijen gemaakt worden.
De oventijd moet dan wel worden aangepast naar 60-70 minuten.
Halverwege even keren en eventueel bestrijken met marinade.

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Zoete ketjap-pindasaus « danielleblogging's Blog


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s