Ovenschotel met krieltjes, courgette en braadworst

  • Ovenschotel met krieltjes, courgette en braadworst1 kilo krieltjes
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • rozemarijn
  • 4 braadworsten
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de krieltjes in ongeveer 10 minuten voor.

Snipper ondertussen de uien en snijd de courgette in halve schijfjes.

Vet een ovenschaal/braadslee in met olijfolie en leg de braadworsten erin.
Bestrooi ze met peper en rozemarijn en leg de courgette en ui eromheen.
Besprenkel met een klein beetje olijfolie.

Giet de krielaardappelen af en laat even uitdampen. Verdeel over de worsten en de groente.
Bestrooi met wat zout en rozemarijn en besprenkel weer met een klein beetje olijfolie.

Bak de ovenschotel in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Draai de braadworsten halverwege de oventijd om en schep de groente even goed door.

Snelle en gemakkelijke ovenschotel met weinig voorbereiding: ideaal voor de ‘luie’ (lees: praktische) kok!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s