Indisch gehakt met sperziebonen

  • Indisch gehakt met sperziebonen500 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 milliliter bouillon
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel djintan
  • 5 flinke eetlepels pindakaas
  • 1 blikje maïs
  • 400 gram sperziebonen (diepvries)
  • 3 eetlepels ketjap manis

Bak het gehakt rul en voeg de ui en de knoflook toe.

Voeg daarna de bouillon toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de suiker, sambal, ketoembar, gemberpoeder, djintan en de pindakaas toe. Goed doorroeren.

Voeg nu de sperziebonen en maïs toe aan het gehaktmengsel en breng het weer even aan de kook. Ketjap erdoor roeren en een paar minuten op een laag vuur laten pruttelen. Wel goed blijven roeren. Als de saus te dik wordt nog een klein beetje (lauw) water toevoegen.

Serveren met witte rijst en bestrooien met gebakken uitjes.

Advertenties

  1. Vanavond dit recept klaar gemaakt en het resultaat was bijzonder lekker! Zeker voor herhaling vatbaar, want zelfs de kids vonden het lekker. Dank je wel Daniëlle 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s