Aspergetaart

Aspergetaart

  • 1 kilo asperges, geschild
  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • paneermeel
  • kuipje roomkaas met kruiden (150 gram)
  • 4 eieren
  • 200 gram gerookte achterham, dun gesneden
  • peper
  • geraspte kaas

Kook de asperges in ongeveer 10 minuten beetgaar.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel ondertussen de plakjes bladerdeeg in een vierkant bakblik (de randen en de bodem).
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en verdeel er wat paneermeel over.

Meng de eieren met de roomkaas tot een romige massa.

De helft van de ham over de bodem van het bakblik verdelen.
Als de asperges gaar zijn, even uit laten lekken en over de ham verdelen met de kopjes om en om.
Dan de andere helft van de ham over de asperges verdelen.

Vervolgens het ei-roomkaas-mengsel eroverheen gieten en bestrooien met wat peper en de geraspte kaas. Eventueel de zijrandjes nog wat omvouwen.

Bak de aspergetaart In ongeveer 35 minuten in de oven gaar en goudbruin.

Asperges met ham en ei, maar dan even net iets anders!

Was erg lekker, maar de volgende keer meng ik de ham in reepjes door het ei-roomkaas-mengsel. Dat verdeel ik dan eerst over de bodem en leg de asperges om en om bovenop. Omdat de asperges vrij veel vocht bevatten, was de bodem nu minder krokant. Deed niets af aan de smaak trouwens.
Maar we hebben in ieder geval de volgende keer weer een reden om asperges te eten en de nieuwe bereiding uit te proberen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s