Asperges the oldfashioned way

  • Asperges the oldfashioned way1 kilo asperges
  • 125 gram roomboter
  • 35 gram bloem
  • 500 milliliter bouillon
  • peper

Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 2 centimeter van de onderkant af.
Gooi de schillen niet weg!
Zet een ruim pan op met water. Doe de schillen en de asperges in de pan en breng aan de kook.
Laat ongeveer 10 minuten koken.
Zet het vuur uit en laat nog even 10 minuten rusten.

Heb je mooi even de tijd om de botersaus te maken!
Maak een roux van 35 gram boter en 35 gram bloem. Voeg de bouillon al roerend in delen toe, zodat er een egale saus ontstaat.
Laat even 3 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en roer de resterende boter in vlokjes door de saus.
Breng de saus op smaak met peper.

Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en serveer met gekookte aardappelen of krieltjes, ham, gekookte eieren en botersaus.
Ik zeg: een 5 sterren diner!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s