Pittige satérijst

  • Pittige satérijst400 gram (zilvervlies)rijst
  • 500 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember, geraspt (of gemberpoeder)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 450 gram nasi-/bamigroente
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sambal (of iets minder en het potje op tafel)

Kook de rijst gaar.

Bak het gehakt zonder boter of olie rul in een wok. Voeg knoflook, gember en ui toe en roerbak tot de ui glazig is.

Voeg vervolgens de nasi-/bamigroente toe en schep even goed door. Voeg dan de pindakaas, gembersiroop, ketjap en sambal toe.

Giet de rijst af en schep deze door het gehaktmengsel. Serveren met atjar, komkommer, gebakken uitjes en natuurlijk voor de liefhebber: sambal oelek 😉

Advertenties

Eén reactie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s