Ovenschotel met gehakt, spinazie en aardappelpuree

  • Ovenschotel met gehakt, spinazie en aardappelpuree1 kg kruimige aardappels
  • 150 ml melk
  • 25 g boter
  • 500 g rundergehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • kuipje roomkaas met kruiden
  • 2 eetlepels provençaalse kruiden
  • peper
  • 100 gram geraspte kaas
  • 450 gram (diepvries) bladspinazie

Maak een smeuïge aardappelpuree van de aardappelen, melk en boter.

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Bak het gehakt rul en voeg de gesnipperde uien toe en voeg de provençaalse kruiden en peper naar smaak toe.

Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Vervolgens verdeel je de (ontdooide, uitgelekte) spinazie erover. Verdeel hierover de roomkaas met kruiden en als laatste de aardappelpuree. Bestrooi met de geraspte kaas.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 15 minuten tot de kaas gesmolten is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s