Indisch stoofvlees

  • Indisch stoofvlees700 gram magere hamlappen, in dobbelstenen
  • zout
  • 
versgemalen peper
  • 4 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
  • 3 uien, in grove stukken
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 
stukje (3 cm) verse gemberwortel, geraspt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 1 groot blikje tomatenpuree (140 g)
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
  • eventueel allesbinder of maïzena
  • ovenbestendige braadpan of ovenschaal met deksel

Recept gekregen van mijn moeder, die het weer uit de ‘Boodschappen’ heeft gescheurd. Een waar koningsmaal op deze Koninklijke dag!

Verwarm de oven voor op 220°C.

Bestrooi het vlees met zout en peper.

Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee.
Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen.
Het vlees moet onder staan.

Zet de pan of een ovenschaal met deksel in de oven.
Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof minimaal 1 uur.

Bind de saus eventueel vóór het serveren met allesbinder of maïzena.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s