Gehaktballetjes babi pangang style

Gehaktballetjes babi pangang style

  • 500 gram gehakt
  • mix voor babi pangang
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 1 theelepel sambal
  • tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketjap
  • atjar tjampoer
  • rijst/mihoen

Gehakt kruiden met de kruiden van de babi pangang mix toevoegen.
Goed kneden en er dan balletjes van draaien ter grootte van een walnoot. Even laten intrekken.

Olie verhitten, en hierin de gehaktballetjes mooi bruin bakken in ongeveer 8 minuten.
Dan de ui en knoflook toevoegen en meebakken tot de ui glazig is. Theelepel sambal toevoegen.

Pangangsaus aanlengen met water. Vervolgens tomatenpuree erdoor roeren en 2 eetlepels ketjap toevoegen.
De saus bij de gehaktballetjes doen en ongeveer 5 minuutjes laten pruttelen.

Serveren met rijst of mihoen en natuurlijk met atjar tjampoer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s