Broccolitaart

BroccolitaartIngrediënten voor 4 personen:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 à 3 stronkjes broccoli in roosjes
  • 250 gram gerookte kipfilet in reepjes
  • 4 eieren
  • kuipje roomkaas met kruiden
  • boter om in te vetten
  • paneermeel
  • geraspte kaas

Extra nodig:
Quiche-/springvorm van ca. 26 cm.

Oven voorverwarmen op 200°C en rooster iets onder ’t midden in de oven plaatsen.
Plakjes bladerdeeg ontdooien.
Broccoliroosjes in ongeveer 10 minuten beetgaar koken.
Eieren met roomkaas mengen tot een klontvrij mengsel en op smaak brengen met peper.
Taartvorm invetten en bestrooien met paneermeel.

Plakjes bladerdeeg over de bodem van de taartvorm verdelen. Met een vork gaatjes prikken en nog wat paneermeel erover strooien.
Uitgelekte broccoliroosjes over de bodem verdelen, gerookte kipfilet in reepjes erover, vervolgens het ei-roomkaasmengsel erover verdelen en bestrooien met geraspte kaas.

Broccolitaart in de oven in 40-45 minuten gaar bakken.

Serveren met appelmoes (tja, we eten wel groente, dus afblussen met appelmoes mag).

Variatietip: gerookte kipreepjes vervangen door uitgebakken spekreepjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s