Pilaf, zoals m’n moeder ’t maakt: ‘Lekker mam!’

Pilaf, zoals m'n moeder 't maakt: 'Lekker mam!'Ingrediënten (4 pers.):

  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • champignons, in kwarten
  • blik perziken, in partjes
  • blikje tomatenpuree
  • ketjap
  • sambal
  • 2 uien (of 4 sjalotjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • crème fraiche
  • (eventueel) aardappelzetmeel

Kipfilet gaar bakken, vervolgens uien en knoflook erbij en roerbakken tot de ui glazig is.
Dan toevoegen: champignons, sap van perziken, tomatenpuree, ketjap en sambal even laten sudderen.
Als laatste perziken erbij, dan crème fraiche erdoor scheppen en even goed warm laten worden.
Eventueel de saus wat binden met aardappelzetmeel of allesbinder.

Echt yummie met rijst of stokbrood! ‘Lekker mam.’
Voor de ‘hete’ liefhebbers moet de sambal op tafel blijven staan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s