Lasagna deliziosa

Lasagna deliziosaIngrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 uien, gesnipperd
  • italiaanse kruiden
  • zout, peper
  • 2 grote blikjes tomatenpuree (of 4 kleine)
  • blik gepelde tomaten
  • gezeefde tomaten
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 2 bolletjes mozzarella
  • lasagnebladen
  • eventueel spinazie, ontdooid (zie variatietip)

Roerbak het gehakt rul en voeg de knoflook, gesnipperde ui en italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de tomatenpuree toe en roer even goed door. Roer er vervolgens de gepelde en de gezeefde tomaten door en laat even op zacht vuur pruttelen, zodat de smaken kunnen intrekken.

Laat voor de bechamelsaus in een andere pan de boter smelten en roer de bloem erdoor. Als de bloem volledig is opgenomen, roer je er beetje bij beetje de melk doorheen. Breng het roerend met een garde aan de kook en laat even koken totdat de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper.

Nu gaan we laagjes bouwen in een ingevette ovenschaal: begin met een laagje tomaten-gehaktsaus, dan een laagje bechamelsaus, daarop de lasagnebladen, dan weer de tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus, en als laatste de bechamelsaus. (Omdat je minder witte dan rode saus hebt, zit er in de middelste laag geen bechamelsaus omdat er nog wat over moet blijven voor de bovenste laag.)

Verdeel de mozzarella in plakken over de bovenkant en strooi er nog wat italiaanse kruiden overheen.
Bak deze ‘lasagna deliziosa’ in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 30 minuten gaar. Serveren met rucolasalade en simpelweg genieten: buon appetito!

Variatietip: voeg op de middelste laag nog wat (ontdooide en uitgelekte) spinazie toe voor een groene verrassing in het midden.
Je kunt deze lasagne 1 dag vantevoren maken, maar zet het dan nog niet in de oven. Bewaar de lasagne afgedekt in de koelkast en laat de volgende dag iets langer in de oven warm worden (oventijd ongeveer 10-15 minuten aanpassen, eventueel eerst afdekken met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s