Kaneelsuikerbreekbrood

20130331-120422.jpg

Heerlijk plakkerig zoet breekbrood om je vingers bij af te likken, letterlijk en figuurlijk!

Dit heb je nodig voor 12 minibroodjes:

  • blikje croissantdeeg voor 6 croissants
  • boter
  • donkerbruine basterdsuiker
  • kaneel
  • ronde bakvorm

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de croissants.
Haal het deeg uit de verpakking en verdeel het in 3 stukken: er zitten dus nog 2 driehoekjes aan elkaar vast.
Besmeer deze rechthoeken met boter en bestrooi met suiker en kaneel.
Rol het deeg op en snijd het in vieren.
Verdeel de deegrolletjes in een ronde bakvorm. Zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de rolletjes zit, zodat het in de oven nog wat kan uitzetten.
Bak het breekbrood gaar in 15 minuten.
Stort het op een bord of schaal zodat de nog hete gekarameliseerde suiker tussen de broodjes kan lopen.
Laat even een beetje afkoelen en eet de broodjes lauwwarm.

Dit breekbrood was vanmorgen onderdeel van ons gezellige Paasontbijt inclusief zachtgekookt eitje, versgeperste jus d’orange en geroosterd brood met pruimenjammmmm. Vrolijk Pasen iedereen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s