Het is weekend, dus tijd voor taart! Deze keer een cake met appel, zonder boter.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 150 gram (basterd)suiker
- 200 ml (olijf)olie
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 appels in schijfjes
- paar eetlepels (abrikozen)jam
Verwarm de oven voor op 180 graden (155 graden heteluchtoven).
Klop de eieren en de suiker 5 minuten tot een luchtig mengsel. Giet er langzaam al mixend de olie bij.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix nog even 5 minuten goed door. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
Verdeel de appelpartjes over de bovenkant van de cake en bak de cake in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
Bestrijk de nog warme cake met een lekkere laag jam.
Cake of taart krijgt in dit huishouden eigenlijk nooit de kans om af te koelen, maar moet toegeven dat hij dan ook heerlijk is, als hij nog lauwwarm is 😉
Advertenties
hij staat nu in de oven!