Luchtige cake met appel

Luchtige cake met appel
Het is weekend, dus tijd voor taart! Deze keer een cake met appel, zonder boter.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 gram (basterd)suiker
  • 200 ml (olijf)olie
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 appels in schijfjes
  • paar eetlepels (abrikozen)jam

Verwarm de oven voor op 180 graden (155 graden heteluchtoven).
Klop de eieren en de suiker 5 minuten tot een luchtig mengsel. Giet er langzaam al mixend de olie bij.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix nog even 5 minuten goed door. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
Verdeel de appelpartjes over de bovenkant van de cake en bak de cake in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
Bestrijk de nog warme cake met een lekkere laag jam.
Cake of taart krijgt in dit huishouden eigenlijk nooit de kans om af te koelen, maar moet toegeven dat hij dan ook heerlijk is, als hij nog lauwwarm is 😉

Advertenties

Eén reactie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s