De allerlekkerste tomatensoep

Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat: een grote pan versgemaakte tomatensoep!

  • De allerlekkerste tomatensoep3 à 4 preien in ringen
  • 1 kilo in stukken gesneden tomaten
  • tomatenpuree
  • halve kop tomatenketchup
  • kerrie
  • rozemarijn
  • tikje kruidnagel
  • bloem
  • 2,5 liter bouillon
  • worcestershiresaus
  • peper naar smaak
  • (verse) soepballetjes

Doe een beetje olijfolie in een grote soeppan en fruit de prei glazig.

Voeg hierbij de tomaten, tomatenpuree, ketchup, kerrie, rozemarijn en kruidnagel en laat ongeveer 20 minuten gaar pruttelen. Af en toe roeren. Roer er een paar eetlepels bloem door voor de binding.
Als het gaar is, voeg je de bouillon toe en kook je het even goed door.

Zeef de soep en dat is eigenlijk het meeste werk! (Mijn moeder had altijd een passe vite die ik mocht lenen, maar helaas heeft ze die niet meer, dus nu zelf handmatig door de zeef geroerd.)

De soepballetjes in deze soep zijn handgedraaid en in een apart pannetje gaar gekookt in ongeveer 10 minuutjes.

Als laatste deze balletjes aan de gezeefde soep toevoegen en het geheel goed verwarmen en op smaak brengen met worcestershiresaus en peper.

Verder niks anders meer doen, dan genieten van de allerlekkerste tomatensoep ooit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s