Rijstovenschotel met gehakt, prei en paprika

Heerlijk recept van een van mijn favoriete websites: www.lekkerensimpel.com

Hier haal ik regelmatig mijn kookinspratie vandaan en zo ook vanavond. Alleen heb ik de hoeveelheden aangepast zodat wij er 2x van kunnen eten (lekker makkelijk). Voor het originele recept: Rijstovenschotel met gehakt, prei en paprika

Hieronder mijn versie:

Rijstovenschotel met gehakt, prei en paprika

Ingrediënten:

  • 450 gram gekookte (basmati)rijst
  • 2-3 teentjes knoflook, geperst
  • 2-3 rode uien, gesnipperd
  • 500 gram (mager) rundergehakt
  • 1 prei, gesneden
  • paprika ‘stoplicht’, in blokjes/reepjes
  • 200 ml (houdbare) slagroom
  • 2 eieren
  • geraspte kaas
  • cayennepeper naar smaak
  • (verse) basilicum
  • 200 gram feta, in blokjes
  • snufje zout/peper

Kook de rijst.

Bak het gehakt rul, voeg de groente toe en roerbak ongeveer 5 tot 10 minuten. Breng op smaak met cayennepeper.

Meng ondertussen de eieren met de slagroom, basilicum en een snufje zout en peper. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Voeg na 5 tot 10 minuten de gekookte rijst toe aan het gehaktmengsel. Roer dit goed door en laat het dan een paar minuten meebakken.

Schep het in een ruime ovenschaal en verdeel het ei-slagroom mengsel erover. Als laatste verdeel je er nog wat geraspte kaas over. Zet de rijstschotel ongeveer 20 minuten in de oven. Ongeveer 8 minuten voordat de ovenschotel klaar is, verdeel je nog wat  blokjes feta over de ovenschotel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s