Kip in roomsaus

20130302-130257.jpgTja, eigenlijk zegt dit genoeg: een recept van m’n moeder met een kleine aanvulling van mezelf.

Voor de volledigheid hier dan toch de beschrijving:

  • 400 gram kipfilet in blokjes/reepjes
  • 250 gram champignons in kwarten gesneden
  • rode en groene paprika in reepjes
  • perziken in blokjes
  • 250 ml slagroom
  • aardappelzetmeel/allesbinder

Kip aanbraden, dan de uien erbij en glazig bakken. Vervolgens champignons en paprika meebakken. Dan de perzikblokjes erbij.

Slagroom erdoor roeren en goed warm laten worden. Op smaak brengen met zout, peper en wat sambal.

Saus binden met aardappelzetmeel of allesbinder en serveren met rijst.

Natuurlijk kun je de saus ook een ander ‘smaaktintje’ geven door bijvoorbeeld de kip te kruiden met kerrie- of paprikapoeder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s