Chinese kip

Chinese kipDit heerlijke recept komt van mijn grote voorbeeld/’kook-diva’: mijn lieve moedertje.

Net als zij ben ik ooit begonnen met het verzamelen van recepten door ze uit te knippen, in te plakken, over te schrijven, in mapjes te stoppen, vervolgens een la te reserveren voor de allerlekkerste recepten.

Dit recept staat (nog steeds) op een boodschappenbriefje, maar vanaf nu dan ook -inclusief foto- op mijn blog!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram kipfilet
  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 4 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel sambal
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2x blikje tomatenpuree gevuld met water
  • 2 teentjes knoflook
  • 3-4 uien
  • 250 gram champignons

Kip in reepjes/blokjes aanbraden. Knoflook en ui toevoegen, vervolgens champignons en even roerbakken.

Daarna de rest van de ingrediënten toevoegen en even goed warm laten worden.

Serveren met rijst of nasi.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s