Poule brûlée oftewel: sweet chicken

Poule brûlée is de naam die mijn schatten hebben verzonnen voor mijn sweet chicken: want dat klinkt zo heerlijk culinair!

3 eetlepels (olijf)olie en wat extra om de ovenschaal in te vetten
4 teentjes knoflook
versgemalen peper
beetje zout
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 kipfilets (of 4 halve)
2 rode uien in grove stukken

Doe de olie, uitgeperste knoflook, zout en peper in een pannetje en maak warm tot de olie begint te pruttelen.
Haal het pannetje van het vuur en roer de donkerbruine basterdsuiker erdoor.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg hier de kipfilets in en bestrijk dit met het suikermengsel.
Verdeel de rode uien hierover en laat even een kwartiertje intrekken.

Verwarm de oven voor op 250 graden (heteluchtoven 225 graden) en bak deze ‘sweet chicks’ gaar in ongeveer 20 minuten.

Je weet niet wat je proeft! Dus toch een beetje culinair misschien 😉

20130225-225911.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s