Ingrediënten
- 240 gr. zelfrijzend bakmeel
- 120 gr. (koude) boter
- 120 gr. suiker
- 2 appels (fijn gesneden)
- 1 ei
- scheutje melk
- voor de garnering: (basterd)suiker
Oven voorverwarmen op 225 graden (185 graden hete lucht).
Zeef het bakmeel snijd met 2 messen de boter erin fijn. Voeg de suiker en de appelstukjes toe roer het losgeklopte ei erdoor en zoveel melk, dat een vrij stevig deeg ontstaat.
Doe het deeg in een bakvorm of op de bakplaat (bekleed met bakpapier) en strooi er wat basterdsuiker over.
Bak de koek in 30 tot 35 minuten goudbruin laat voorzichtig afkoelen, want de koek is erg breekbaar als hij nog warm is.
Meestal wachten wij niet tot de koek is afgekoeld, want lauwwarm is hij het allerlekkerst!
In plaats van 1 grote koek kun je ook kleinere koeken bakken: leg dan met behulp van 2 lepels hoopjes deeg op de bakplaat. Hou wel voldoende ruimte tussen de koeken en pas de baktijd aan. (15-20 minuten)
Variatietip
In plaats van appels kun je ook 120 gr. krenten of rozijnen gebruiken (of andere gedroogde vruchten naar smaak).
Voeg eventueel nog 50 gram kokos toe.