Karbonade met pikante saus van Gordon Ramsay

20130221-213250.jpgVandaag een recept van Gordon Ramsay gemaakt, maar dan wel zonder het F-woord te gebruiken!
In mijn keuken wordt niet gevloekt, potjan…..

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 karbonades
  • olijfolie
  • 
paar takjes tijm
 (of gedroogd uit een potje)
  • blaadjes van een paar takjes rozemarijn (of uit een potje)
  • 
1⁄2 bol knoflook, in teentjes verdeeld, ongepeld
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, kleingesneden
  • 
1 rode chilipeper, kleingesneden
  • 200 g (kastanje)champignons, in dunne plakjes
  • 1 blik gepelde tomaten van 400 g
  • 
1 theelepel kristalsuiker

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de karbonades in een grote, licht ingevette braadslede en bestrooi ze met de takjes tijm, blaadjes rozemarijn, teentjes knoflook en peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over en zet de karbonades 20 minuten in de oven of tot ze door en door gaar zijn.

Verhit voor de saus 3 eetlepels olijfolie in een wijde pan en voeg de ui, paprika, chilipeper en champignons toe. Verwarm alles al roerend op hoog vuur tot de groenten zacht worden. Voeg de tomaten, suiker, een scheutje water en peper en zout naar smaak toe.

Laat alles 10-12 minuten zachtjes doorkoken tot de ui gaar is en de saus ingedikt. Proef of de smaak goed is.

Neem de karbonades uit de oven en laat ze op een warme plek 5 minuten rusten. Schenk het braadvet bij de saus en laat die heet worden. Schenk voor het serveren een royale hoeveelheid saus bij elke karbonade.

Gegeten met rijst, maar ook ‘FCKNG’ lekker met stokbrood… oeps sorry 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s