I scream cake

  • 1 liter straciatella roomijs
  • meringuesimage

Haal het roomijs uit de vriezer en laat het ongeveer een half uurtje zacht worden.

Bekleed een cakevorm royaal met vershoudfolie. Laat het folie hierbij over de rand hangen.

Als het ijs zachter geworden is, ga je de cakevorm vullen.
Begin met een laagje straciatella ijs op de bodem, verkruimel hierover de meringues, hierover weer een laag ijs, daarna een laag meringue-kruimels en als laatste een laag ijs.

Dek de “cake” af met vershoudfolie en laat het in de vriezer in ongeveer 3 uur bevriezen.

Haal de ijscake uit de vorm en snijd in plakken.
Serveer de plakken eventueel met slagroom en je hebt een heerlijk toetje, waarvan je tafelgenoten uit enthousiasme gaan gillen 😉

De variaties met dit toetje zijn eindeloos: verschillende smaken ijs, met als “vulling” verkruimelde koekjes, chocolade, fruit, noten… Whatever makes you scream!

Advertenties

Eén reactie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s