Friet met knakworst, maar dan anders

  • 3 grote aardappelen per persoon
  • olijfolie
  • zout, peper
  • provençaalse kruiden
  • knakworst

Was de aardappelen en snijd er dikke frieten van. Omdat wij geen grote aardappelen hadden, heb ik ze in schijfjes gesneden zonder ze eerst te schillen. (Lekker, snel en een beetje lui.)

Kook de “frieten” ongeveer 5 minuten en verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden.

Giet de aardappelen af en laat even uitdampen. Besprenkel een grote ovenschaal met olijfolie en spreid de aardappelen hierover uit. Je kunt ze ook op de bakplaat verdelen, die bekleed is met bakpapier.

Bestrooi de frieten met zout, peper en de kruiden en doe er nog wat olijfolie overheen.

Bak de aardappelen in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar. Maak de knakworst warm en serveer bij de ovenfriet. Lekker met een frisse salade. (en mayonaise)image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s