Kip in een kruidig jasje

Dinsdag 5 februari 2013: Kip in een kruidig jasje met geroosterde aardappelen en een pittige salade

20130205-231211.jpg

Ingrediënten:

  • 2 dubbele kipfilets
  • kuipje kruidenkaas
  • 8 plakjes schwarzwalder schinken (gerookte ham)
  • 4 aardappelen
  • ijsbergsla
  • geraspte winterwortel
  • fijn gesnipperd uitje
  • tomaat
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie
  • honing
  • 1 tl mosterd
  • provençaalse kruiden
  • peper
  • zout

Was de aardappelen goed en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 centimeter. Kook ze ongeveer 5 minuten.

Snijd de kipfilets doormidden en maak een inkeping in de lengte zodat een envelopje ontstaat. Vul de holtes met de kruidenkaas. Leg de gevulde kipfilets op 2 plakjes schinken en rol de pakketjes dicht. Leg de pakketjes in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal/braadslee.

Verdeel de aardappelschijfjes rondom de kipfilet, bestrooi met de provençaalse kruiden, zout en peper en besprenkel met olijfolie. Zet dit ongeveer 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Tot de kip gaar is en de aardappelen goudbruin gekleurd zijn.

Maak intussen een dressing van het sap van 1 citroen (1 deel), 3 delen olijfolie, een flinke schep honing, een theelepel mosterd en breng op smaak met de kruiden, zout en peper. Voeg hieraan de ijsbergsla, geraspte wortel, fijngesnipperde ui en een tomaat in blokjes toe en meng dit alles goed.

Serveer de ‘aangeklede’ kipfilet met de geroosterde aardappelen en de pittige salade. De kids vonden de sla ietsje te ‘tippig’ (oftewel: pittig), dus de volgende keer skip ik het gesnipperde uitje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s