East meets West

Maandag 4 februari 2013: Oosterse speklapjes met wortelstamppot

Ingrediënten:

20130205-225117.jpg

  • 500 g speklapjes
  • 1 tl sambal
  • 3 el gembersiroop
  • 4 el ketjap manis
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 citroen, in 6 parten
  • 2 rode uien, grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • kilo aardappelen
  • 500 g winterwortel
  • crème fraiche
  • peper
  • gebakken uitjes

Bereiding:

Halveer de speklappen in de breedte. Meng de gembersiroop met de ketjap, suiker, knoflook, olie en sambal. Schep de speklappen erdoor. Verdeel de rode ui en ges

nipperde knoflook er over.

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Doe de speklappen met de marinade in een braadslee of ovenschaal. Voeg de citroenpartjes toe en zet ongeveer 35 minuten in de oven. Schep halverwege de oventijd om. Wordt het gerecht te donker, dek het dan af met aluminiumfolie.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schil de winterwortelen en verdeel ze in blokjes. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet de groente af en laat even uitdampen. Voeg een paar flinke eetlepels crème fraiche toe en maak een smeuïge stamppot. Breng op smaak met vers gemalen peper.

Serveer de oosterse speklapjes met de westerse wortelstamppot en bestrooi met de gebakken uitjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s